Tysk Seglarstad

Kiel, huvudstaden och den mest kända staden i norra Schleswig-Holstein med en Tysk Seglarstad befolkning på 249 023 (2016), är [KILL] (På denna Soundlisten), den nordtyska delstaten.

Tysk Seglarstad

Kiel ligger cirka 90 km norr om Hamburg. Kiel ligger cirka 90 km. Kiel har nu blivit ett av de viktigaste maritima centren i Tyskland på grund av sin geografiska position i norra Tyskland, på sydöstra Jyllands halvö och i sydvästra Östersjön. Stadens internationella seglingsevenemang är till exempel kända, inklusive den årliga Kiel Week, världens största seglingsevenemang.

Tysk Seglarstad

I modern historia är Kiel också känt för sin Kiel-myteri där tyska sjömän vägrade att gå ombord på marinfartyg för att protestera mot Tysklands fortsatta strider under första världskriget, vilket ledde till att Kaiser abdikerades och Weimarrepubliken Tysk Seglarstad etablerades. De olympiska seglingstävlingarna 1936 och 1972 ägde rum i Kielbukten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *