Ben Sledsens Kopen

Een kijkje in de artistieke wereld van de Belgische kunstenaar Ben Sledsens
Uitgegeven ter begeleiding van een tentoonstelling in de Tim Van Laere Gallery, Antwerpen, van 6 september tot 20 oktober 2018

Ben Sledsens Kopen


De jonge Belgische kunstenaar Ben Sledsens (geb. 1991) begint nog maar net aan zijn artistieke carrière, maar hij werd al omarmd door de kunstwereld. In zijn grote doeken vertaalt hij de klassieke schildergenres – het portret, het schilderij, de binnenkant, het landschap – naar de beeldtaal van zijn eigen rijke universum. Hij verknipt levensstijl en manipuleert zijn ervaringen. De resultaten lijken momentopnames van de standaard te zijn, die toch altijd bijzonder en poëtisch aanvoelen

Ben Sledsens Kopen

De invloed van grote meesters als Matisse, Rousseau en Bruegel is in zijn kleine utopieën niet ver weg. Natuurlijk geïnspireerd, worden de werken van Sledsens organisch gemaakt. Geen strakke lijnen of vooropgezette diagrammen, maar een natuurlijk vloeiende weerspiegeling van zijn gedachten op een gegeven moment. het is juist de eenvoud van zijn onderwerpen die de foto’s zo gastvrije interpretatie geeft. De kijker voltooit een verhaal dat het potentieel heeft om alle richtingen uit te gaan. De doeken van Sledsens, die eigenlijk groot genoeg zijn om naar binnen te stappen, nodigen je uit om in je gedachten te verdwijnen. De werken van Sledsens zijn altijd subtiel met elkaar verbonden, bijvoorbeeld via terugkerende objecten. Het beëindigen van 1 werk zaait het zaad voor het volgende. op deze manier is het alsof zijn ontluikende oeuvre één groot verhaal vormt. Tekst in het Engels en Nederlands. Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *