Elementen Die Aristocratisch Het Pedaal Intrappen

Aristocratie, regering door een relatief kleine geprivilegieerde klasse of door een minderheid bestaande uit deze, vermoedelijk het best gekwalificeerd om te regeren.

Zoals opgevat door de Griekse filosoof Aristoteles (384-322 vGT), betekent aristocratie de heerschappij van de weinigen – de moreel en intellectueel superieur – die regeert in het belang van allen. Zo’n soort regering verschilt van de regel van 1 in het belang van iedereen (monarchie) en daarom de heerschappij van de verschillende in het belang van iedereen (een soort regering die Aristoteles staatsbestel noemde).

Regering door een of de weinigen binnen het eigen belang van de heersers is respectievelijk tirannie of oligarchie (of timocratie), en de heerschappij van de anarchistische bende is democratie, zoals Aristoteles die term gebruikte. Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *