Woordenboekauteur 1847-1920

Gepubliceerd op 15 april 1755 en geschreven door Johnson, A Dictionary of English Language, soms gepubliceerd als Johnson’s Dictionary, is een van de belangrijkste invloedrijke woordenboeken in de geschiedenis van de Engelse taal.

Er was ontevredenheid over de woordenboeken over het bedrag, dus in juni 1746 contracteerde een stel Londense boekverkopers Johnson om een ​​woordenboek op te schrijven voor de som van 1.500 guineas (£ 1.575), zoals ongeveer £ 250.000 in 2020. Johnson deed er zeven jaar over om het werk af te maken, hoewel hij had beweerd dat hij het in drieën kon afmaken. Hij deed dat in zijn eentje, met alleen administratieve hulp om de illustratieve citaten die hij in boeken had gemarkeerd, te herhalen. Johnson produceerde tijdens zijn leven verschillende herziene edities.

Woordenboekauteur 1847-1920

Tot de voltooiing van de Oxford English Dictionary 173 jaar later, werd Johnson’s gezien als het vooraanstaande Engelse woordenboek. in overeenstemming met Walter Jackson Bate, rangschikt de Dictionary “gemakkelijk de beste enkele verworvenheden van de wetenschap, en ongetwijfeld de beste ooit uitgevoerd door één persoon die gedurende een vergelijkbare tijdsduur onder zoiets als de nadelen werkte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *