Michael Jackson Vermögen

Michael Joseph Jackson (29 augustus 1958-25 juni 2009) was een Amerikaanse zanger, songwriter en danseres. Bijgenaamd de “King of Pop”, wordt hij beschouwd als een van de belangrijkste culturele figuren van de 20e eeuw. Door middel van podium- en video-optredens populariseerde hij gecompliceerde danstechnieken zoals de moonwalk, waaraan hij de naam gaf. Zijn geluid en elegantie hebben artiesten van verschillende genres beïnvloed,

Michael Jackson Vermögen

en zijn bijdragen aan muziek, dans en mode, naast zijn gepubliceerde persoonlijke leven, maakten hem al meer dan vier decennia een wereldwijde figuur in de populaire cultuur. Jackson is dat de meest bekroonde artiest in de geschiedenis van het populaire muziekgenre.

Jackson, het achtste kind van de Jackson-familie, maakte zijn professionele debuut in 1964 samen met zijn oudere broers Jackie, Tito, Jermaine en Marlon als lid van de Jackson 5. Jackson begon zijn solocarrière in 1971 toen hij bij Motown Records werkte, en steeg op.

Michael Jackson History

tot solo-sterrendom samen met zijn vijfde studioalbum Off the Wall (1979) tijdens het hoogtepunt van het disco-tijdperk. In de eerste jaren tachtig werd Jackson een dominante figuur in het populaire muziekgenre. Zijn muziekvideo’s, waaronder die voor “Beat It”, “Billie Jean” en “Thriller” van zijn zesde studioalbum Thriller (1982), worden gecrediteerd voor het doorbreken van raciale barrières en het herwerken van het medium tot een vriendelijk en promotiemiddel. Jackson’s bekendheid dreef hem en dus de zender MTV naar culturele fenomenen van de populaire cultuur van de jaren tachtig.

Bij de Grammy Awards van 1984 won Thriller een recordaantal van acht Grammy Awards, waaronder Album van het jaar. Jackson bleef innoveren met video’s op de wereldwijde bestselleralbums Bad (1987), Dangerous (1991) en HIStory: Past, Present and Future, Book I (1995).

Michael Jackson Vermögen : $ 321 Billion USD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *