Belangrijkste Gebedsdag Moslims

De salat of salah (Arabisch: الصّلاة, as-salah) is dat het rituele gebed in de islam. het is een van de vijf pijlers van de islam en dus verplicht. Moslims zijn verplicht om de salat vijf keer per dag uit te voeren, in overeenstemming met een Hadith die door God aan Mohammed is gegeven tijdens de Nachtreis.

De koran schrijft de salat voor aan de gelovigen in verschillende ayaat. daarnaast wordt de salat 21 keer samen met de zakat genoemd. Voor elke salat moet een moslim zich ritueel wassen, dit wordt vaak wudoo genoemd.

Salat komt niet volledig overeen met de westerse betekenis van het woord gebed. De salat wordt verondersteld te eren en te voorzien vanwege God.

Belangrijkste Gebedsdag Moslims

Volgens de Koran was de salat al voorgeschreven aan de Joden (soera De Koe 43, 83, soera De Tafel 12 en soera Jonas 87), aan de profeten Musa (soera Ta Ha 14) en Isa (soera Maria 31), maar de latere generaties verloren de salat (Sura Maria 59). Ibrahim vraagt ​​ook zijn nakomelingen om salat uit te voeren in soera Abraham 37.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *